Slagerij

Nieuw in de slagerij

  • Smalle biologische droge worst van Weidenaar. Ons veen klimaat is niet geschikt om dit zelf te maken, dus kopen we deze in.
  • St. Hendrick biologische paté. De omvang van de vraag in het jaar is te gering om dit zelf te maken, een collega biologische slager biedt dan de uitkomst.
  • Filet Americain E-vrij. Ook dit komt van een collega biologische slagerij vandaan. Al de vraag klein is moet je je echt de vraag stellen of je dat zelf moet maken. In dit geval is er een goede smakelijk alternatief en ben ik daar zelf mee gestopt om tijd en aandacht aan de andere 99% van de producten te geven.


Biologische slagerij

In de biologische slagerij hebben we na de zoutverlaginslag in de zomer niet veel nieuws te melden. Wel hebben we het assortiment opgeschoond, producten die niet meer gevraagd worden staan ook niet meer op de assortimentslijst. Op bestelling maken en leveren kan uiteraard wel. Wel hebben we producten van deze tijd toegevoegd, zoals runderschnitzels, runderroerbakvlees, passend in deze tijd: mager en snel te bereiden.

We zijn nu druk doende recepten (etc.) uit te proberen voor de decembermaand. Dat strekt zich uit van een gevulde rollade tot een mooie wilde ganzenrosbief. Sowieso hebben wilde ganzen onze aandacht. Ze worden nu eenmaal geschoten en moeten eigenlijk niet weggegooid worden. Je moet er alleen goede recepten voor hebben. Dit is nu voor ons de uitdaging.


Wilde ganzenvlees

Voor wilde ganzenvlees gebruik je heel andere recepten dan voor tamme ganzen. Immers vliegen ze veel, daardoor hebben ze veel spieren, en scharrelen ze hun eigen kostje bij elkaar. Dat was voor ons dus zoeken naar receptenboeken.


Slachten

Alle biologische dieren kopen we zelf in bij biologische boeren. Het transport verzorgen we zelf, ons principe is namelijk dat de dieren tot het eind toe zorgvuldig en dierwaardig behandeld worden.

Van de biologische slachterij komt het uitgebeend naar ons en bewerken wij het zelf verder.