Slagerij

Allergeenvrij

In de natuurslagerij stappen we dit over op allergeenvrije kruiden en marinades. Wel zo makkelijk als iedereen overal van kan mee-eten.
We gebruiken al minder natrium, geen gluten en geen melk, dus dit is een logische stap


Biologische slagerij

In de natuurslagerij kopen we nog steeds alles biologisch in. Dit geldt niet alleen voor de slagerij, maar de combinatie met onze natuurvoedingswinkel maakt ook dat we vele andere biologische en ambachtelijke producten kunnen leveren, makkelijk alles onder een dak.

Een andere activiteit is de productie van worst en vleeswaren. Een hot item is al jaren zoutreductie, eigenlijk natriumreductie. Al jaren maakte ik worst met weinig zout, voor sommigen te weinig, ook kwam dan de vleessmaak niet altijd tot zijn recht. Door een gedeelte van natrium zout te vervangen door kalium-zout lukt dat wel goed. Wel doemde er een ander probleem op, de worst pakt nu minder goed de kleur aan. Dat lossen we ook nog wel op. Bij het rookvlees is de smaak wel goed maar krijg je de plakjes nog niet goed van elkaar. Ook daar is dus nog werk aan de winkel.


Wilde ganzenvlees

Voor wilde ganzenvlees gebruik je heel andere recepten dan voor tamme ganzen. Immers vliegen ze veel, daardoor hebben ze veel spieren, en scharrelen ze hun eigen kostje bij elkaar. Dat was voor ons dus zoeken naar receptenboeken.


Slachten

Alle biologische dieren kopen we zelf in bij biologische boeren. Het transport verzorgen we zelf, ons principe is namelijk dat de dieren tot het eind toe zorgvuldig en dierwaardig behandeld worden.

Van de biologische slachterij komt het uitgebeend naar ons en bewerken wij het zelf verder.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.