Natuurslagerij
Ons Natuurrundvlees van Farm Fields is er weer in alle gewenste formaten, de toonbank ligt weer vol met allerlei lekkers. Leuk is ook de picanha steak, lekker zacht met randje vet. Van Farm Fields verkopen we ook kalfsvlees en lamsvlees.
Van de Groene Weg, de biologische tak van Vleesbedrijf VION, ontvangen we ons varkensvlees, en bewerken dat zelf tot de lekkerste producten zoals filet, spek of lapjes.
Polderhoen levert de lekkerste kip uit de Flevopolder, we verwerken dit tot o.a gerookte kipfilet. Van een zusterbedrijf komt kalkoen.
Wild uit de Regio, levert Wild Uit Ons gebied, er wordt bij ons geen gekweekt wild verkocht,. Een hert uit een stal is bio-industrie en geen wild. Leverbaar dit jaar: Eenden borst, ganzen borst, hertenbiefstuk, hertenrugfilet, hertenstoofvlees.
Vleeswaren maken we zelf, dit jaar ook weer paté.
Ook uit eigen keuken; sudderlapjes in roomboter jus, runderhachee, hertenhachee, roomboter jus en wildbouillon.
Allergeenvrij
In de natuurslagerij gebruiken we allergeenvrije kruiden en marinades. Wel zo makkelijk als iedereen overal van kan mee-eten. We gebruiken al minder natrium, geen gluten en geen melk, dus dit is een logische stap
Biologische slagerij
In onze natuurslagerij merk je de voortgang van de biologische landbouw. Voorheen moest ik alles zelf majen, vond en vind ik leuk, maar voor sommige producten ontbreekt de apparatuur. Hoe mooi het dan dat ik dat gewoon kan inkopen. Kleine droge worstjes, rundersalami, kalfsham, etc. Een mooie aanvulling.
BBQ
Een uitgebreide reeks spiezen, burgers, worstjes en specialiteiten. We brengen al jaren burgers en worstjes van ca. 50 gram. Nu gaan we ook de spiezen in een 50-gramversie maken. Zo wordt uw bordje diverser en blijft er ook plek voor lekkere groentes van de BBQ. Biologische sauzen, een milieuvriendelijke houtskool op basis van kokos: het zal er allemaal zijn. De zon, daar gaan wij niet over, maar de rest? Wij doen ons best.
Slachten
Alle biologische dieren kopen we zelf in bij biologische boeren. Het transport verzorgen we zelf, ons principe is namelijk dat de dieren tot het eind toe zorgvuldig en dierwaardig behandeld worden.
Van de biologische slachterij komt het uitgebeend naar ons en bewerken wij het zelf verder.