Slagerij

Nieuw in de slagerij

  • Smalle biologische droge worst van Weidenaar. Ons veen klimaat is niet geschikt om dit zelf te maken, dus kopen we deze in.
  • St. Hendrick biologische paté. De omvang van de vraag in het jaar is te gering om dit zelf te maken, een collega biologische slager biedt dan de uitkomst.
  • Filet Americain E-vrij. Ook dit komt van een collega biologische slagerij vandaan. Al de vraag klein is moet je je echt de vraag stellen of je dat zelf moet maken. In dit geval is er een goede smakelijk alternatief en ben ik daar zelf mee gestopt om tijd en aandacht aan de andere 99% van de producten te geven.


Biologische slagerij

In de natuurslagerij kopen we nog steeds alles biologisch in, nu het zomerassortiment weer ophanden is dus ook de marinades en de sausjes.
De combinatiemet onze natuurvoedingswinkel maakt ook dat we u salade en stokbrood kunnen leveren, makkelijk alles onder een dak.

Een andere activiteit is de productie van worst en vleeswaren. Een hot item is al jaren zoutreductie, eigenlijk natriumreductie. Al jaren maakte in worst met weinig zout, voor sommigen te weinig, ook kwam dan de vleessmaak niet altijd tot zijn recht. Door een gedeelte van natrium zout te vervangen door kalium-zout lukt dat wel goed. Wel doemde er een ander probleem op, de worst pakt nu minder goed de kleur aan. Dat lossen we ook nog wel op. Bij het rookvlees is de smaak wel goed maar krijg je de plakjes nog niet goed van elkaar. Ook daar is dus nog werk aan de winkel.


Wilde ganzenvlees

Voor wilde ganzenvlees gebruik je heel andere recepten dan voor tamme ganzen. Immers vliegen ze veel, daardoor hebben ze veel spieren, en scharrelen ze hun eigen kostje bij elkaar. Dat was voor ons dus zoeken naar receptenboeken.


Slachten

Alle biologische dieren kopen we zelf in bij biologische boeren. Het transport verzorgen we zelf, ons principe is namelijk dat de dieren tot het eind toe zorgvuldig en dierwaardig behandeld worden.

Van de biologische slachterij komt het uitgebeend naar ons en bewerken wij het zelf verder.